Aikido volwassenen amsterdam
Aikido jeugd amsterdam

Hoe kies je een geschikte aikido dojo? Tips voor het vinden van een goede school

Het vinden van een geschikte aikido dojo kan soms een uitdaging zijn, vooral als je nog niet bekend bent met de verschillende scholen en leraren in jouw omgeving. Toch is het belangrijk om een dojo te vinden die bij je past, omdat aikido niet alleen een fysieke discipline is, maar ook een mentale en spirituele praktijk. Hier zijn enkele dingen om te overwegen bij het zoeken naar een geschikte aikido dojo:

 1. Zoek naar aikido dojo's in jouw omgeving. Er zijn waarschijnlijk verschillende scholen in jouw stad of regio, dus neem de tijd om ze te vergelijken en te bekijken wat voor jou het beste past.
   
 2. Kijk naar de leraren. Het is belangrijk om te zoeken naar een leraar die ervaren is en die je vertrouwen geeft. Vraag naar hun achtergrond en hoe lang ze al aikido beoefenen.
   
 3. Bekijk de sfeer in de dojo. Het is belangrijk om je op je gemak te voelen tijdens de lessen, dus neem de tijd om rond te kijken en te voelen of de sfeer bij je past.
   
 4. Overweeg de grootte van de dojo. Sommige mensen voelen zich comfortabeler in een kleinere, intiemere setting, terwijl anderen juist meer op hun gemak zijn in een grotere dojo met meer mensen.
   
 5. Vraag om proeflessen. De meeste aikido dojo's bieden proeflessen aan, zodat je kunt zien of de school bij je past. Neem de tijd om een paar proeflessen te volgen voordat je je aanmeldt.
   
 6. Praat met andere studenten. Vraag aan andere studenten wat ze van de dojo vinden en of ze aanbevelingen hebben. Dit kan je helpen om een beter beeld te krijgen van wat je kunt verwachten.

Ik hoop dat deze tips je helpen om een geschikte aikido dojo te vinden. Blijf zoeken totdat je iets vindt waar je je comfortabel en welkom voelt, want dit zal je training ten goede komen.